Bruker du olje som fuktighetskrem? Her er det du trenger å vite!

Når det kommer til å holde huden lett og myk, er det ingen tvil om at en fuktighetskrem er et must. Men det er faktisk også godt å bruke en olje som fuktighetskrem – spesielt hvis du har sensitiv, tørr eller mer moden hud. Oljer gir alle de fordelene som en god fuktighetskrem, men de er også beriket med essensielle næringsstoffer som huden din virkelig trenger.

Ved å velge riktig olje til din hudtype, kan du forbedre din daglige hudpleierutine og beholde huden din frisk, ung og Sunn.

Hvorfor du trenger olje i stedet for en fuktighetskrem

Hud som har en tendens til å være tørr, tørr eller sensitiv kan dra stor nytte av å erstatte fuktighetskrem med en olje. Selv de med fet hud bør ta hensyn til hvordan oljer gir huden en myk og glatt følelse og unngå tørrhet.

Oljer er i stand til å binde fuktighet i huden og tilby langsiktige fuktighetsgivende fordeler, noe som fører til mer elastisitet og mykhet. Uansett hvilken hudtype du har, vil en olje gi deg et tynt og lett lag med fuktighet som ikke føles klissete eller fettete.

Oljer fungerer også som en slags barriere mot de skadelige elementene i miljøet, som sol, kulde og ulike stoffer. De har også antioksidantskoper som kan bekjempe frie radikaler og andre elementer som forårsaker skade på huden din. Oljer er rikt på vitaminer og mineraler, noe som fører til en mer optimal hudfunksjon.

Hvordan velge en olje til din hudtype?

Det første steget i å velge den riktige oljen til din hudtype er å avgjøre om du har normal, tørr, fet eller kombinert hud. Mange oljer kan brukes på flere hudtyper, men ved å velge riktig hudtype kan du sikre at oljen fungerer best på din hud. For eksempel, fet hud trenger oljer som kan absorbere sebum og overskudd av fett, mens tørr hud trenger fuktighetsgivende oljer som kan forhindre dehydrering.

Noen eksempler på oljer som kan brukes til ulike hudtyper inkluderer kokosolje, arganolje, jojobaolje, sesamolje, mandelolje, olivenolje og avocadoolje. Kort sagt, du bør velge en olje som passer til din hudtype og som er rik på vitaminer og andre næringsstoffer.

For mer sensitiv hud bør du alltid velge oljer som ikke er for kraftige. Noen av de mildeste oljene er kaldpresset olivenolje og kokosolje, sammen med en nyere oppdagelse som er kaldpresset rosehip olje. Disse oljene har høyere nivåer av steroler og fettsyrer som beskytter og gjenoppretter hudens naturlige barriere.

Suksessoppskrifter for ansiktspleie med olje

Oljer kan brukes på flere måter, men de vanligste metodene er å bruke oljen som fuktighetskrem eller som pleie før sengetid. Påfør en liten mengde olje til ansiktet ditt om morgenen etter renseprodukter for å beskytte huden mot utsiden miljøet. Du kan også blande olje med din vanlige ansiktskrem for å øke fuktighetsnivået.

For å få mest mulig ut av oljen, anbefales det å ikke overdrive det. Bruk for lite olje og øke mengden basert på hvordan huden din reagerer. Olje trenger vanligvis noen minutter for å trenger igjennom huden og gi næringsstoffer, så vær tålmodig når du bruker olje på huden din.

Du kan også bruke olje til daglige ansiktsmasker for å styrke fuktighetsbalansen og næringsstoffnivåene i huden din regelmessig. Olje kombinert med ingredienser som honning og ferdiglagete masker som bleie vil styrke hudbarrieren og holde deg ung og glødende lengre.

Konklusjon

Bruk av oljer til ansiktspleie er en god måte å holde huden din frisk og ung på. Det gir en mat ekstra styrken og næring hud trenger for å bekjempe aldring. Oljer er også uunnværlig for å beskytte huden mot utsiden miljøet og holde den fuktig hele dagen.

Å velge riktig olje til din hudtype er den beste måten å sikre at huden får den fuktighetsbalansen som trengs for en optimal, sunn hud. Å blande små mengder olje med vanlige ansiktsprodukter vil også gi deg en glødende glød!