Skadet Hår? Sjekk ut Disse Keratinhårmaskene!

Ingen vil ha skadet hår, men noen ganger kan vi rett og slett ikke gjøre noe med det. Selv om det finnes drøssevis av årsaker til at håret blir skadet, finnes det heldigvis en enkel og effektiv måte å reparere det på – keratinbaserte hårmasker.

Den vanligste årsaken til at håret mister det fine utseendet sitt er feil bruk av hårprodukter, som ofte kombineres med lugging og feil bruk av varmestylende redskaper. Du utsetter hårstråene for fargebehandlinger, bruker flattjern på daglig basis og setter håret stramt opp, som gjør at det mister glansen sin dag for dag. Som oftest gjør du dette uten å tenke over det. Selvfølgelig finnes det også andre årsaker til skade på håret: kronisk stress, hormonforandringer, enkelte medikamenter, mangel på solbeskyttelse og til og med mekanisk skade (f.eks fra frisjonen av hatter på håroverflaten).

Heldigvis har alle hårtyper en ting til felles – selv om enkelte uvelkomne endringer oppstår på håroverflaten, er alle reverserbare, så lenge du bruker produkter som er laget spesielt for skadet hår.

Hårpleie for skadet hår

Noen få mennesker lurer på hva håret er laget av. Det er definitivt enklere å definere lengden, fargen og typen (f.eks krøllete) hår man har enn det er å nevne navn på alle byggesteinene som utgjør hvert hårstrå. Dette er synd, for om de fleste av oss visste at håret vårt består av keratinpartikler ville det kanskje vært enklere for oss å ta godt vare på håret og forebygge mot skader. Faktisk er det disse keratinpartiklene utrykket hårporøsitet kommer fra. Hvordan det? Kort fortalt er hår mer og mer skadet jo mer oppreist og jo større åpning det finnes mellom fiberpartiklene. For eksempel er skadet hår svært porøst – så enkelt er det.

Og dette er faktisk livsviktig informasjon!

Det viser seg at skadet hår lider av alvorlige keratinmangler – fibrene på det skadde hårstrået er på vidt gap, og derfor er håret sprøtt, og både knekker og splittes lett. Slikt hår mangler keratin!

Heldigvis kan du reparere det ved å strekke deg etter de riktige keratinberikede produktene, som er utviklet spesielt for skadet hår. Men hvilke spesifikke typer kosmetiskk bør du bruke? De beste resultatene får du med en keratinbasert hårmaske, som er et produkt som tilfører alt hårstråene trenger (altså proteiner) og som transporterer disse livsviktige næringsstoffene dit de trengs mest. Hvordan det? Fordi slike produkter penetrerer dypt inn i håret for å reversere skader i alle hårlagene.

Valg av keratinhårmaske

Fungerer alle keratinhårmasker på samme måte?

Nei, det gjør de dessverre ikke. Effekten du vil oppnå avhenger av kvaliteten på produktet du benytter deg av. Den kjipe sannheten er at det finnes mange kosmetiske produkter hvor keratin behandles som et tilleggsstoff, istedenfor som hovedingrediens. Som det er lett å gjette seg til, vil ikke slike produkter gi deg kraftige effekter. Når det er sagt anbefales det at du prøver et hårprodukt hvor keratin ligger øverst på ingredienslisten. Dette gir deg en garanti på at keratinmengden i produktet er nok til å reversere skader på håret.

Det er også verdt å tenke over at det å velge hårprodukter som er beriket med hydrolysert keratin gir deg raskere og mer langvarige effekter. Proteinmolekylene som tilføres i dette formatet er mindre, som gjør at de penetrerer dypere inn i håret, og derfor fungerer slike kosmetiske produkter bedre.

Finnes det andre ting du bør være klar over?

Om du ønsker effektiv reparasjon av håret, bør du sørge for at keratinhårmasken du velger har en kort og enkel ingrediensliste. Dette betyr dermed mindre mengder kunstige fyllstoffer, farger, dufter og alkoholer, som er bedre for håret ditt. Oppgaven er tross alt å gjøre håret sterkere, ikke å ødelegge det enda mer.

DE BESTE KERATINHÅRMASKENE

Ser du etter det beste av det beste? Etter produkter du kan påføre i håret med sikkerhet om at ingrediensene er bra for deg og at mengden keratin er nok til å gi deg nydelig og sterkt hår?

Nedenfor finner du de beste keratinhårmaskene – produktene som er topprangert av brukere akkurat som deg, og anbefalt av frisører og hårstylister. De mest framtredende egenskapene er: perfekt formulering, keratindominert ingrediensliste og høy effektivitet. Vi mener at alle keratinhårmaskene vi skal presentere for deg nå vil tilfredstille behovene dine.

Se over hårproduktene på topplisten og velg din neste favoritt!

1. Nanoil, Keratin Hair Mask

Størrelse: 10.1 fl. oz / 300 ml

Nanoil, Keratin Hair Mask

Dette produktet tilbyr den høyeste konsentrasjonen av keratin, som definitivt er gode nyheter for de som ser etter en dyptgående behandling. Nanoils keratinhårmaske er et lettvektig produkt som er designet for skadet, tørt og sprøtt hår. Dette produktet er dermed perfekt for de som er kravstore, fordi produsenten har kombinert det dypt reparerende hydrolyserte keratinet med pantenol, som er et provitamin med bevist fuktighetsgivende, pleiende og forskjønnende effekt. Dette betyr at keratinhårmasken fra Nanoil er en multitasker som gir deg resultatene du ønsker deg allerede fra første bruk, da håret ditt blir mykt og enkelt å børste. Når produktet påføres regelmessig etter hver sjamponering, reparerer det hårstråene, styrker dem og beskytter dem mot skader. Denne er definitivt et livsforandrende produkt, spesielt siden det varer lenge, er enkelt å få tak i og har nøye og godt utvalgte ingredienser. Selv prisen på Nanoil Keratin Hair Mask er en fordel.

Produkt nettside: www.nanoil.no

2. Kerastase, Discipline Maskeratine

Størrelse: 6.76 fl. oz / 200 ml

Mindre størrelse og betydelig høyere pris – dette er to ting som karakteriserer et annet tilbud, nemlig Kerastase med den hårtemmende masken deres. På tross av disse faktorene er det et veldig interessant produkt. Det inneholder et innovativt Morgo-Keratinkompleks som utgjør brorparten av maskens reparerende og styrkende effekt. Bortsett fra keratin, er dette produktet også formulert med aminosyrer, proteiner, ceramider og polymerer. Selv om ingredienslisten ikke er helt naturlig, kan vi ikke si at dette produktet ikke gjør jobben som forventes av det. For å oppnå effekt skal du påføre masken i nyvasket hår og la den sitte i 5 minutter. Siden dette ikke er et leave-in produkt, må det skylles ut av håret etterpå.

3. Wella Sp Luxe Oil, Keratin Protect Mask

Størrelse: 13.5 fl. oz / 400 ml

Keratinhårmasker finnes også i profesjonelle hårpleieserier av Wella. Dette er en fra SP Luxe Oil-kolleksjonen, som er kjent for å tilby produkter beriket med egenskaper fra dyrebare planteoljer. I akkurat denne hårmasken er disse oljene kombinert med flytende keratin – proteinet som reparerer håret og gjør det sterkere og mer skaderesistent. Påfør en liten porsjon av dette produktet i håret og la det sitte i 10 minutter. Skyll det ut etterpå og bruk det et par ganger, så vil du merke at håret blir mykere, glattere og mer elastisk. Tiden det tar før effektene blir synlige avhenger av hvor ødelagt håret ditt er når behandlingen begynner. Et av de største ulempene ved produktet er den høye prisen, men når du sammenlikner den med den store størrelsen på masken, kan investeringen lønne seg likevel.

4. Kallos Cosmetics, Keratin

Størrelse: 9.29 fl. oz / 275 ml

Kallos sine hårmasker er kanskje noen av de mest populære produktene til hår som finnes. Blant dusinvis av ulike hårmasker som tilbys av Kallos, finnes det en som er beriket med keratin, spesialdesignet for å reparere skadet hår. Kallos Keratin er et av altmuligproduktene som forventes å reparere, nære og gjenopplive håret med fuktighet. Masken lukter herlig, er lettvektig og gjør håret mykt og skinnende. Denne effekten er takket være en gigantisk porsjon silikoner, som i denne masken opptrer som pleiende og balsamerende stoffer. Bortsett fra dem er Kalloshårmasken også formulert med melkeproteiner, som sammen med keratin fører til at håret blir synlig sterkere.

5. Montibello Treat Naturtech, Keratin Force

Størrelse: 6.76 fl. oz / 200 ml

En veldig lang ingrediensliste og liten størrelse, men på den andre siden lav pris og interessante effekter – dette er måten Montibello Keratin Force-hårmasken kan sammenfattes på. Hovedingrediensen er keratin, som fyller inn hulrommene i hårskaftet for å gjøre det sterkere. Faktisk er dette produktets effektivitet også takket være andre ingredienser, nemlig et Biomimetisk Kompleks, som gjør håret mer motstandsdyktig mot skader. Ulempen er dessverre PEGene og PPG-stoffene i produktet, men om håret ditt allerede er svært skadet og svakt, kan det hende du likevel vil gi produktet et forsøk. Du kan være sikker på at Montibello keratinhårmasken vil gjøre håret ditt velduftende, fordi det inneholder parfymer som mange av brukerne assosierer med eksotiske blomster. Denne herlige lukten sitter lenge i håret.