DIY- Organisk såpe

Vet du at såpe er veldig lett å gjøre? Vi er glade for å betale en stor sum penger for «Lush» såper bare fordi de små fantastiske og at de kommer i saftige, levende farger. Du har sannsynligvis ikke klar over at såpe kjøpt i en butikk inneholder mange skadelige ingredienser som parabener og skummidler (SLS-natriumlaurylsulfat). Hvis du ønsker det kan du gjøre såpe selv og vil vite sikkert at det er 100% økologisk og trygt for huden din. Ved å moderere ingrediensene, kan du endre lukt, tekstur og egenskapene til denne grunnleggende hudpleie produkt. Hold lesing for å lære hvordan du kan lage din egen, personlig og organisk såpe.

Organické Mydlo1

Hva trenger du?

Hvis du ønsker å lage fantastisk såpe, må du ofre din kjøkken for en kveld, og forvandle det til et laboratorium. Verktøyene som du trenger er som følger: to gryter, glass beholdere, fantastiske, metallisk spiseskje, skala, tykke, gummihansker og vernebriller og silikon mold.

For å lage 1 kg av såpe du trenger:

  • 500g av bivoks,
  • 300g av kokos/oliven/soyaolje,
  • 200g mandelolje,
  • 175g av lut (Du kan kjøpe det i en hvilken som helst kjemisk butikken, vær forsiktig med det),
  • 375g av filtrert, kaldt vann,
  • 7-10 ml av essensielle oljer av ditt valg,
  • Urter, for å gjøre teksturen mer interessant.

Hvordan kommer du i gang?

Bunnen av såpe skal være bivoks. Du kan eksperimentere med hvor mye, som det er ansvarlig hovedsakelig for såpe konsistens. Jo mer bivoks du legger til, jo fastere såpen kommer til å være. bivoks også gjøre lukten av såpe dypere og mer intens. I tillegg betyr det ikke tørker ut huden og den er myk å ta på. I såpefremstillingsprosessen, er bivoks en base og egenskapene til den såpe vil avhenge hovedsakelig på ytterligere bestanddeler. Smelt bivoks i en av grytene. Bruk andre potten for vann og lut. Dessverre, nesten alle såper inneholder lut. Det er en ekstremt farlig stoff som løser opp noe av organisk opphav. Såpe produsenter bruker det som en katalysator i hele prosessen-oljer kan blandes mer effektivt. Derfor må du innse at hvis du ønsker å bruke disse ingrediensene må du ta alle forholdsregler som trengs. Den lut må oppløses bare i plast eller glassbeholder, og du må bruke gummihansker og ansiktsmaske for å beskytte deg mot eventuelle gasser.

Organické Mydlo11

Først, hell du vann inn i beholderen og bare da en liten bit av lut. Hvis du ikke føler deg komfortabel med å bruke lut, kan du enkelt hoppe over dette stadiet. Varm opp Bivoks til det punktet når det smelter. Ikke sette temperaturen til høyt som det kan vise Bivoks og oljer inn i deres Trans versjon. Deretter bland det med olje av ditt valg. De mest populære oljer som brukes i organiske såper er olivenolje, kokosnøttolje eller en billig soyaolje. Du kan bruke stavmikser for å blande det grundig. Helt på slutten, kan du legge essensielle oljer som du liker. Du kan lage vannmelon såpe eller du kan ta en mer konservativ bane og legge til en lavendelolje. For å gjøre duften mer intens, kan du blande to eller tre forskjellige essensielle oljer. De fleste av såper har sitron notat, som vi forbinder med friskhet.

Når formelen er gjort, kan du helle det ut til mold. Det er opp til deg hva slags såpe form du gå for. Du kan bruke mini halvkule silikon form for å lage en liten rund såpe. Det neste trinnet er veldig lett, og det krever svært lite av din oppmerksomhet. Såpen formelen må stå i tørt sted for et par dager for å stivne opp.

Det er trolig den enkleste såpe oppskrift, som kan gjøres hjemme. Du fortsatt ikke er overbevist om å gi opp kommersiell såpe, bør du vite at de inneholder dobbelt så mange ingredienser enn de naturlige seg. Faktisk, de fleste av såper vi bruker hver dag kan ikke kalles såpe. Hvis du sjekker etiketten vil du se at de er kalt Syndets (kortformen av syntetisk vaskemiddel). For såpen å bli kalt «såpe» det må inneholde glyserin. De fantastiske selskapene har pakket denne ingrediensene og legg den i lotions og kremer som selger bedre enn ‘såper’. Neste gang du ønsker å vaske ansiktet med en god rensemiddel, sørg for at den har navnet «Såpe» på pakken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *