Stopp tørr hud! Hvordan effektivt fukte huden?

Tørr hud kan være uønsket og symptomatisk, og det å holde den fuktig vil ikke bare føles veldig godt, det kan også hjelpe å redusere hudirritasjon og kløe. For å hjelpe deg med å finne en løsning når det gjelder å holde huden fuktig, deler vi noen av de beste rådene som kan brukes til fukting av huden. La oss begynne og se på hvordan å fukte den delikate huden på en riktig måte!

Velg riktig fuktighetskrem

Det første du skal gjøre er å velge en passende fuktighetskrem. Dette er viktig som huden din er forskjellig fra andres, og det betyr at du trenger en fuktighetskrem beregnet på nettopp din unike hudtype. Når du finner den rette fuktighetskremen for din hudtype, vil du merke at det er enkelt å bruke. Raske bevegelser, samt å sørge for at du bruker den hele tiden, vil bidra til å fukte huden din og holde den fuktig og myk.

Legg til ekstra fuktighet

Dette kan være noe så enkelt som å bruke et par dråper olivenolje efter å ha renset ansiktet ditt. Olivenolje vil låse inn fuktigheten og hjelpe huden din å føles myk og fuktig hele dagen. Det er også en god ide å ta et varmt bad eller dusj etterfulgt av en fuktighetskrem som disse bidrar til å holde huden fuktig og også hjelpe tørr og irritert hud.

Begrens bruken av eksfoliandoe stoffer

Eksfoliasjon er en god måte å fjerne tørr hud, men det er nødvendig å være forsiktig med hvor ofte man bruker disse stoffene som for mye eksfoliasjon kan tørke ut huden enda mer. Det kan være lurt å eksfoliere huden opptil to ganger i uken for å föne løs flasser og for å holde huden klar og glatt.

Unngå vann som er for kaldt eller varmt

Dette gjelder både når du vasker ansiktet og når du har et bad. Forsøk å bruke varmt, men ikke varmt, vann for å unngå at huden blir uttørket. Et bad med noen dråper olivenolje kan være fantastisk for å opprettholde hudens fuktighet. Etter bading, følger du opp med en fuktighetskrem, slik som en fuktighetskrem beregnet på sensitiv eller normal hud.

Plantebaserte oljer

Det finnes mange hendige objekter som du kan bruke for å holde huden fuktig og smidig over lengre tid. Så vær ikke redd for å prøve naturlige alternativer som kokosnøttolje, mandelolje, olivenolje eller jojobaoljesmørren. Disse naturlige fuktgivende midler har vist seg å låse fuktighet inn i huden og hjelpe den med å tenne og opprettholde sin naturlige glød.

Næringsstoffer som hydrat hud

Fuktighet er ikke det eneste som kan holde huden din frisk og glødende. Det er også noen viktige næringsstoffer som vil holde huden fuktig. Fettsyrer, som omega-3, omega-6 og omega-9, er alle fluid-regulerende proteiner som hjelper huden med å holde seg fuktig og forhindrer tørrhet.

Vitaminer som C og E hjelper også huden med å holde seg fuktig. Du kan få disse vitaminene gjennom et balansert kosthold, hudpleieprodukter eller til og med kosttilskudd. Begge disse vitaminene er godkjente av FDA for å fremme hudens fuktighetsbalanse.

Tips for å styrke fuktighetsbalansen i huden

Nå som du har nok informasjon, er det på tide å starte å jobbe med å regulere fuktighetsbalansen. Her er noen enkle tips som vil hjelpe deg på veien.

  • Bruk et fuktighetskrem som er egnet for din hudtype.
  • Bruk produkter som ikke inneholder alkohol for å unngå tørr hud.
  • Bruk varmt vann når du dusjer/bader, og følg opp med en nærende fuktighetskrem.
  • Gjennomfør regelmessig hudpleie og fuktighetskremering.
  • Hold deg hydratiser t anbefalt dosen vann om dagen.
  • Få regelmessig nok søvn, spis næringsrike og balanserte måltider og ta kosttilskudd for å oppnå balanse i huden.

Ved å følge disse enkle trinnene, vil du raskt legge merke til en slående forskjell i hudens tekstur og føl og du vil kunne nyte hudens glød. Husk at det å holde huden din fuktig er et langsiktig prosjekt, så det er viktig å aldri gi opp og å fortsette å jobbe hardt for å holde huden din fuktig og hydrert!