Den ultimate veiledningen til øyenbrynsmakeup & tips

Til tross for at de er små, har øyenbrynene en kraftig innvirkning på hvordan vi ser ut. De er viktige for ansiktssymmetrien, understreker øyne, og sier mye om vår personlige stil. Om du vil sette fokuset på øyenbrynene dine eller om du kun vil gi dem et lite løft, er en god øyenbrynsmakeup en essensiell del av ethvert skjønnhetsregime.

Det perfekte øyenbryn

Å oppnå de perfekte øyenbrynene kan være en utfordrende oppgave. Ulike ansiktsformer krever ulike øyenbrynsformer, så før du begynner med produkter, ta en titt på speilet og avgjør hvilken form ditt ansikt har. Med det i bakhodet kan du begynne å forme dine øyenbryn for å supplere din unike struktur.

Produkter til dine øyenbryn

Det finnes et mylder av produkter å velge mellom. Alt fra pincetter til peeling, øyenbrynsbly og gel. Det kan være forvirrende å vite hvilke produkter du faktisk trenger, så her er en liten forklaring på noen av de mest populære.

  • Øyenbrynsbly: Perfekt for å fylle i og forme brynene. De kommer i et stort utvalg av farger, så du finner garantert en som passer til dine bryn.
  • Øyenbrynsgel: Dette produktet er perfekt for å «sette» dine bryn, så de holder seg på plass hele dagen. Noen kommer også med en liten mengde farge, som kan brukes til å gi øyenbrynene dine litt ekstra definisjon.
  • Øyenbrynsstenciler: Disse kan være utrolig nyttige hvis du er usikker på hvordan du skal forme dine øyenbryn. Bare plasser stencilen over brynet, og fyll i med blyanten eller øyenbrynskittet ditt.
  • Øyenbrynskitt: Dette er et komplett sett med alt du trenger for å forme, fylle og definere dine bryn. De fleste kitene kommer med minipincett, speil, øyenbrynsfarget voks, pudder, blyant, børste og applikator med to ender.

Slik gjør du det

Start med rene og tørre bryn. Bruk en pincett til å nappe ut hårene som er utenfor din naturlige form.
Anvend en børste til å pusse hårene på plass. Start fra innerste kant og jobb deg mot ytterste spiss.

Når du begynner å fylle i brynene dine, start fra midten og jobb deg mot slutten. Dette vil hjelpe til å gi et mer naturlig utseende. Husk at brynene dine ikke nødvendigvis trenger å være perfekt matchende. De er søstre, ikke tvillinger.

Til slutt:

Experiment med forskjellige stiler og produkter for å finne det som passer best for deg. Det er ingen fasit på hva som er riktig eller feil. Skjønnhet er subjektivt, så bare ha det gøy og vær deg selv. Husk at øyenbrynene dine er en viktig del av ansiktet ditt, og ved å ta vare på dem, kan du forbedre dine beste funksjoner.