Vil du ha feilfri sminke? Unngå DISSE sminketabbene

Sminketabber kan skje alle. Selv verdensberømte kjendiser kan ikke slippe unna dem. Men det er OK hvis det ‘skjer’ ved et uhell fra tid til annen, uten at du gjør dem ubevisst og konstant. Hvis du vil vite hva du bør unngå når du sminker deg – sjekk ut vår anti-skjønnhetsguide. Hvem vet – kanskje den hjelper deg å begynne å sminke deg som en proff?

7 sminkesynder – se opp, kanskje du begår noen av dem!

1. Mangel på ordentlig fuktighetskrem

Dette er en veldig vanlig «synd»: mange kvinner vasker ansiktet med gelé eller skum og bruker ikke krem. Dette er en enkel måte å tørke ut huden på, eller «produserer» overdrevent mye seborré. Mangel på fuktighet i ansikt som er dekket av sminke reduserer også den defensive virkningen og bidrar til at huden mister elastisitet og (dessverre) gjør at den eldes raskere. I tillegg vil en foundation som påføres direkte på huden miste «festet» og at hele sminken holder seg i kortere tid.

2. Uriktig foundationfarge

Selv den beste foundation kan ødelegge hele effekten hvis den ikke matcher hudfargen ordentlig. Damer bruker ofte samme farge på foundation gjennom hele året, og glemmer at huden blir brun om sommeren og har annen nyanse, men blir blekere om vinteren. Derfor, for å unngå en maskeeffekt og for at nyansen skal matche halsen perfekt – ha alltid en «sommer» og «vinter»-versjon av foundationen. Hvis du har problemer med å velge den riktige – spør en stylist eller en kvalifisert selger om hjelp.

En god løsning er å kjøpe en BB eller CC cream – den tilpasser seg hudfargen perfekt, og har dessuten hudpleiende egenskaper og jevner ut hudtonen.

3. For mye concealer

Concealer er et utrolig produkt – den maskerer mørke ringer under øynene, rødhet, skjønnhetsfeil, kviser og synlige blodårer. Dessverre overdriver vi ofte mengden, ofte i sinne og i kamp mot skjønnhetsfeilene, og bruker for mye – som oftest er dette synlig på den delikate huden under øynene. En stor dose concealer tynger ned huden på øyelokkene og i stedet for å pleie den gir den rynker og reduserer fleksibiliteten. Husk at concealeren bør skjule skjønnhetsfeil og smelte godt inn i både huden og foundationen. Hvis vi bruker for mye av den trekker den bare mer oppmerksomhet mot hudens skjønnhetsfeil i stedet for å dekke over det vi ønsker å skjule.

4. For sterk ansiktskonturering

Noen ganger ligger overdrivelse i vår natur. I jakten på en perfekt look påfører vi ikke bare for mye concealer, men konturerer også ansiktet for mye. Det kan skje at vi ikke blander ut linjene melom de lysere og mørkere tonene til kontureringsproduktene. Dette gjør at ansiktet får for skarpe og tydelige trekk, noe som får oss til å se eldre ut og gir hele ansiktet mer vekt. Konturering av ansiktet er best hvis det gjøres forsiktig, ved tilsetting av små mengder kosmetikk hvor man gradvis (i moderasjon) intensiverer denne effekten.

5. Skitne sminkekoster, svamper og beauty blender

Ja, det er sant at sminkekoster ikke trenger å vaskes hver eneste dag, men husk at i tillegg til bakterier og lignende som har en dårlig effekt på hudens utseende, finnes det også kosmetikkrester som absolutt ikke bidrar til fin og perfekt sminke. Hvis du har påført lilla øyenskygge dagen før, og du påfører en lys vaniljefarge i dag, kan du forvente at restene av gårsdagens lilla ender opp på øyelokket ditt.

Foundationkoster bør også vaskes regelmessig, for restene av fet foundation kan påføres i ansiktet og skape ubehagelige flekker og misfarginger. Derfor har rensing av kostene et funksjonelt aspekt i tillegg til hygieniske grunner.

6. Bruk av lipliner i farge som ikke passer

Lipliner er ganske så spesifikk kosmetikk. Ja, den holder leppestiften der den er ment å være, men blir en god løsning bare i en kort periode. Etter noen timer «spiser» vi ofte leppestiften, mens liplineren, som ofte holder seg litt lenger, tiltrekker seg oppmerksomhet ved å skape en iøynefallende, distinkt og unaturlig linje rundt leppene.

For å unngå denne effekten bør du konturere leppene med din valgte lipliner, så fylle ut hele leppene med den, og først da kan du gå videre til å påføre leppestift i din utvalgte farge som matcher liplineren.

7. Dårlig påført rouge i kinnene

Hvis du påfører for mye highlighter vil det rett og slett skape sterk lysning, noe som gir en effekt av strobing, men utilstrekkelig eller for sterkt påført rouge gir en ganske grotesk effekt. Ansiktet vil begynne å se kunstig ut, litt tungt og slitent, og samtidig skal rougen ha en annen virkning: ansiktet skal se yngre, friskere og uthvilt ut. Hvis du ikke vet hvor du skal påføre den, sprer du pekefinger og tommel, markerer linjen fra øreflippen til nesetuppen og påfører bare rougen forsiktig langs denne. Den subtile streken bør begynne fra øret og helt til kinnet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *