DIY Sminkeideer – Unn deg en skjønnhetsbehandling hjemme

I dag skal vi dykke ned i verdenen av hjemmelaget kosmetikk og utforske forskjellige DIY sminkeideer som du kan lage selv.

Hvorfor velge DIY kosmetikk?

Enten du ikke kan finne et produkt på markedet som passer til dine behov, du vil unngå potensielt skadelige ingredienser, eller du vil spare penger, opprettelsen av din egen kosmetikk kan være svaret. Det er ikke bare økonomisk, men det gir deg også full kontroll over hva som går inn på huden din.

Lip Balm

Vi starter med noe enkelt og nødvendig, spesielt under vintermånedene. Du trenger bare tre ingredienser for å lage din egen lip balm – bivoks, kokosolje og eterisk olje. Kombiner bivoks og kokosolje i en glassbolle og smelt over en gryte med kokende vann. Når alle ingrediensene er smeltet sammen, tilsett noen dråper av din favoritteteriske olje (vi anbefaler peppermynt for en forfriskende smak). Hell blandingen i små beholdere og la den stivne på et kjølig sted.

Hjemmelaget foundation

Hvis du sliter med å finne den perfekte foundation for din hudtone, er en DIY-versjon måten å gå på. For å lage din egen, trenger du bare noen få enkle ingredienser – arrowroot pulver (eller maisstivelse), kakao pulver og kanel. Arrowroot pulver fungerer som base, mens kakao og kanel gir farge og skinn til blandingen. Start med basisen og tilsett kakao og kanel til du får den ønskede fargen. Husk at fargen blir mørkere når du påfører det på huden.

Kokosolje sminkefjerner

Kokosolje er et utmerket naturlig alternativ for å fjerne sminke. Bare ta en liten mengde olje og masser den over øynene dine, ta hensyn til vippene. Tørk deretter av med en myk klut. Dette vil fjerne all øyesminke uten å trekke eller bite på huden.

Aloe vera mascara

En annen kul DIY sminke idé er å lage din egen mascara ved hjelp av aloe vera gel, aktivert karbon og bivoks. Aktivert karbon gir mascaraen dens svarte farge, mens aloe vera og bivoks holder alt sammen. Du kan blande ingrediensene og helle dem i en ren mascara-flaske for enkel påføring.

Aloe-Vera leppefarge

Aloe vera-gelen er ikke bare bra for huden, men den kan også lages til produkter som leppefarge. Du trenger bare aloe vera gel, bivoks og din favoritt leppestift. Smelt leppestiften og bivoksen sammen, bland deretter inn aloe vera-gel før du heller blandingen i leppestiftbeholdere og lar dem kjøle seg ned.

Bronzer

Bronzer er et annet kosmetiskprodukt du enkelt kan lage hjemme ved å kombinere arrowroot pulver, kakao pulver, kanel og muskatnøtt. Alt du trenger å gjøre er å tilpasse blandingen til din hudtone, så har du din egen naturlige bronzer på et øyeblikk.

Avsluttende tanker

Å lage din egen kosmetikk er både morsomt og tilfredsstillende. Det er noe nydelig ved å skape dine egne produkter og vite at de er helt naturlige og fri for skadelige kjemikalier. Vi håper at du har funnet disse DIY-sminkeideene nyttige og er inspirert til å prøve dem ut selv. Husk alltid å teste produkter på en liten del av huden først for å sikre at du ikke reagerer på noen av ingrediensene. Lykke til og kos deg!