Aloe Vera Egenskaper & Bruksområder

Aloe vera har på grunn av sine forbløffende skjønnhetsfordeler mange  og imponerende bruksområder innen skjønnhetspleie. Aloe vera er både tilgjengelig i ren form og som ekstrakt. Lær om egenskapene og bruksområdene til aloe vera.

Aloe vera-ekstrakt – fordelene

Aloe vera og dets ekstrakter er fuktighetsgivende, beroliger irritasjoner, lysner misfarget hud og reduserer kløe. Dessuten virker det mot bakterier og sopp. Aloe veras fantastiske egenskaper skyldes ingredienser som vitamin A, B, C og E, organiske syrer og mineraler, samt kalium, kalsium, fosfor, magnesium, kobber og sulfat.

Dog er selv ikke Aloe feilfri da det kan forårsake allergiske reaksjoner. Derfor må du teste for allergier (f.eks. på håndleddet) før du bruker det for første gang. Hvis det ikke oppstår en allergisk reaksjon innen 24 timer kan du bruke Aloe på større områder.

Aloe vera – bruk innen skjønnhet

Aloe kan brukes mot både flass og splittede hårtupper. Dessuten akselererer det hårveksten, gjør håret enklere å gre og gir tilstrekkelig fuktighet til håret. Aloeekstrakt brukes i anti-aging og oppstrammende skjønnhetsprodukter fordi det syntetiserer kollagen, strammer huden, fukter og stimulerer produksjonen av hyaluronsyre. Det er en populær ingrediens i beskyttende leppepomader og regenererende produkter for den delikate huden på leppene som påvirkes av både betennelser og solkremer. Dessuten kan man finne Aloe-ekstrakt i fuktighetsgivende kroppslotioner, spesielt for ekstremt tørr, sensitiv og atopisk hud.

Aloe vera i kosmetikk – kontraindikasjoner

Barn under tolv år, så vel som gravide kvinner bør ikke bruke Aloe vera. Både Aloe og dets ekstrakter inneholder antrakinoner som kan forårsake hyperemi i indre organer. Derfor må gravide som bruker Aloe være klar over risikoen for blødning og til og med spontanabort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *