Er oljebad for håret verdt det?

Det er godt kjent at mange mennesker verdsetter håret sitt og er villige til å gå gjennom lange prosedyrer og ta vanskelige beslutninger for å oppnå bedre volum og glød. For å oppnå naturlig og vakkert hår er det viktig å pleie det og la til enkle naturlige verktøy for å forbedre sin fysiske tilstand. Oljebad er et av disse verktøyene som velges siden det er en del av velgjørende rutiner for håret.

Fordelene ved oljebad for håret:

Oljebad hjelper håret med å få næring og til å bevare sin styrke. For å få mest mulig ut av oljebadene og næringen det gir må det velges riktig olje. Jovel, oljebad hjelper til med å fukte håret så det forblir mykt og glansfullt, det hindrer hårtap og gjenoppretter strålen. Oljebad gjør åpne ender fra å skille seg tett, må håret forbli mykt og glansfullt.

En av de beste fordelene ved oljebad er at det støtter vekst og gjenoppbyggelse av nytt hår. Oljen hjelper til med å nære hårroten og gir protein og næringsstoffer som man trenger for å styrke folliklene og kan bidra til å forhindre hårtap som følge av bruken av kjemiske produkter. Oljen smører håret for å beskytte det mot skade fra ytre elementer som sol, varme og skitt. Det smelter direkte med håret for å forhindre tap av fuktighet, reparere skader og forhindre at håret splittes.

Oljebad fukter håret og tvinger skadelige toksiner ut av håret, gir næring og lette til å fjerne flass, øker hårets styrke og beskytter huden mot soppskader. Det gir glans og fukter håret samtidig som det forhindrer at det tørker og blir sprøtt. Det gjenoppretter hårets struktur og hydratiserer det ved å fylle det med mineraler og proteiner.

Hva oljebad brukes til:

Oljebad for håret kan brukes til å få glatt og silkeaktig hår. Det kan også brukes for å forhindre håravfall og fukte og nære håret til det kommer tilbake styrken. Oljen forsegler fuktigheten så håret kan holde seg fuktig i en lengre periode, noe som bidrar til å holde håret sterkere og motstandsdyktig. Oljen blir også ofte brukt for å jevne ut eventuelle knitringer i håret som folk opplever fra tørrluft eller ubalansert fuktighet.

Oljebad for håret er også bra for å kontrollere flass og fjerne toksiner og utføre sebumkontroll, noe som er veldig nyttig for folk som har veldig fet hår. Oljen hjelper også til i å gjenopprettet farge på håret, beskytte det mot ytre elementer og forhindre tap av fuktighet. Oljen er også veldig nyttig for å reparere skade forårsaket av styling og unngå frizz.

Hvordan bruke oljebad:

For å få best mulig resultat er det best å bruke hårolje med naturlige ingredienser og eteriske oljer. Først må du fukte håret ditt godt. Fuktingen er nødvendig for at oljen skal absorberes bedre av håret. Etter å ha fuktet håret ditt, må du bruke den hakklappedemørke oljen for å gi masse fuktighet. Påfør oljen på håret og hodebunnen ved hjelp av et flicker og start deretter masserende bevegelser og langsomme tvinger bevegelser fra rot til ender og fortsetter til oljen er godt absorbert.

La oljen sitte på håret mellom 1-2 timer for å få best mulig resultat. Etter at oljen har vært på håret i 1-2 timer må du skyll den godt. Bruke en shampoo og balsam til å vaske ut oljen og lukke de åpne endene. Etter du har vasket håret og skylt det, må du bruke en litt kaldere vannstråle for å åpne skjellaget og lukke endene.

Etterpå bør du alltid bruke en fuktighetsgivende balsam for å låse fuktighet i håret. Hvis du vil ha glatt, silkeaktig hår kan du bruke en glyserin fuktighetskrem eller en hårpleiekrem. Det er også mulig å style håret etter oljebad, men det er viktig å huske at styling verktøy som rettetang og ruller, kan skade håret, spesielt hvis det har ømfintlig eller farget hår.

De beste oljene for håret

Det er mange forskjellige typer oljer som kan brukes til oljebad for håret, men de mest populære og nyttige oljene er; olivenolje, kokosolje, jojobaolje, avokadoolje, mandelolje og shea smør.

Olivenolje er utmerket for å forhindre tap av fuktighet, hårtap og kontrollere flass. Kokosolje gir ernæring og fuktighet til hår og skalle og er nyttig for å reparere skade. Jojobaolje er veldig lik kroppens naturlige olje og gir håret ernæring, hydrering og smidigere hud. Avokadoolje er rik på antioksidanter og vitaminer, og hjelper til med å styrke hårrøttene og regenerere håret. Mandelolje inneholder vitaminer og essensielle fettsyrer som hjelper til med å nære og fukte hår og hodebunn. Shea smør er perfekt for folk med tørr hud og det regenererer og fukter håret.

Hvilke oljer skal unngås?

Eteriske oljer skal unngås siden de inneholder mange potensielt skadelige ingredienser som kan føre til allergiske reaksjoner