Hjemmespa – et skjønnhetsritual som skaper hygge

Når man drar på et spa får man også både helse, skjønnhet og åndelig balanse på kjøpet. Dessverre er det ikke alltid mulig å besøke et spa hver gang vi skulle kjenne på behovet. Vi har ofte så mye på gang i livene våre at dersom vi skulle opprettholde harmonien mellom hvordan vi føler oss og hvordan vi ser ut – hadde det vært nødvendig å dra til et spa minst én gang i uken, og kanskje til og med enda oftere. Siden det ikke er mulig å dra på spa så ofte… så kan vi lage et spa hjemme! Her kommer en enkel måte du kan slappe av og lade batteriene på hjemme hos deg selv.

Hva er spa?

Ordet spa kommer fra latin Sanitas per aquam – som betyr «helse gjennom vann». I dag er ikke ordet spa kun ensbetydende med termiske kilder og kurbad. Spa er nå definert som ethvert avslappende bad som ikke bare har som formål å vaske og rense kroppen, men fremfor alt – å slappe av.

Spa er et sted hvor du ikke har det travelt. Det er en serie aktiviteter som er designet for å få deg til å slappe av og føle deg komfortabel. Spa er den tiden hvor du kan gi slipp på alle dårlige tanker og fokusere på gode ting og følelser. Spa opprettholder helse, skjønnhet og velvære. Det er mer enn bare et boblebad. Det krever riktig klima, dekor og stemning. Hvordan oppnå alt dette i ditt eget hjem?

Hvordan lage et spa hjemme?

I tillegg til en ledig kveld, et badekar og varmt vann, trenger du også et par ting som vil skape den riktige stemningen. Sensuelle, duftende oljer og en oljebrenner, levende lys, røkelse, romantisk musikk, mykt belysning, duftende badesalt … alt dette skaper riktig stemning og får deg til å slappe av etter en lang og slitsom dag. Mange liker også å bruke aromatiske infusjoner av urter, iste eller andre drikker til bading.

Hjemmespa steg for steg

1. Forbered lys, essensielle oljer og oljebrennere. Hvis du ikke har en oljebrenner kan du ha et par dråper olje i badevannet – duften vil fylle hele baderommet og oljen vil i tillegg pleie huden din. Sørg for å velge oljer med en mild og avslappende duft. Hvis du også ønsker å gi ekstra næring til huden under badet kan du tilsette litt olivenolje, arganolje eller søt mandelolje i badekaret. Dersom du har hud med cellulitter kan du supplere med noen dråper essensiell grapefruktolje.

2. Ingen bobler, ingen moro! Ha litt velduftende boblebad i badekaret og senk deg ned i det myke skummet. Hvis du har en spesiell badekarpute hjemme – ta den med deg og hvil hodet på den mens du lukker øynene. Lytt til musikk og forsøk å slappe av.

3. Badesalter inneholder en drøss med mineraler, aminosyrer og et utvalg aktive stoffer som vil tilføre verdifull pleie til huden. Ha litt badesalt i vannet og slapp av, husk å passe på at vannet ikke blir for kaldt.

4. At det er riktig temperatur på vannet er av stor betydning – hvis det er for kaldt vil badet være oppfriskende i stedet avslappende. Den optimale temperaturen på vannet er mellom 30-38 grader celsius.

5. Nå er det tid for skjønnhetsbehandlinger. Bruk en kroppsskrubb (du kan lage din egen, bland sammen salt og enten sheasmør eller kakaosmør). Masser forsiktig, men likevel bestemt over hele kroppen. Start med føttene og gå deretter videre til armer og nakke.

6. Etter badet kan du utføre en massasje – til dette formålet kan du bruke en spesiell, naturlig olje eller massasjelys.

7. Tørk kroppen, vask ansiktet med en toner, bruk favorittkremen din og… ikke fortsett direkte med alle hverdagens gjøremål. Ta på deg badekåpen, lag en kopp med aromatisk te, finn fram en bok eller slå på din favoritt-serie. Forsøk å opprettholde en tilstand av avslapning og harmoni så lenge som mulig.

Hva er fordelene med et hjemme-spa?

  • det løfter humøret
  • øker subkutan blodsirkulasjon og forbedrer effekten av hudpleie
  • øker absorpsjonen av aktive stoffer i huden
  • forynger
  • stimulerer sansene
  • strammer opp huden
  • bekjemper stress og press

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *