Aktivt kull – kosmetiske egenskaper og bruk

Selv om aktivt kull har blitt kjent som en kur for mageproblemer, har det også kosmetiske egenskaper og kan hjelpe til med å behandle kviser, redusere hudormer, gjøre tennene hvite og løse problemer med fettete hår. Hvilke andre kosmetiske egenskaper har aktivt kull, og hva kan man bruke det til? Hvor kan du kjøpe aktivt kull?

Aktivt kull – kosmetiske egenskaper

Aktivt kull, eller med andre ord terapeutisk kull, er et helt naturlig stoff og trygt for både ekstern og intern bruk. Den porøse strukturen tillater både at det bindes og absorberes, slik at det vil tiltrekke seg forurensninger, giftstoffer og bakterier fra til og med de dypere lagene i huden. Som et resultat har den rensende og betennelsesdempende egenskaper, eksfolierer død hud og balanserer sebumsekresjonen. Dessuten frisker det opp, lysner og beroliger infisert hud.

Aktivt kull vil ta seg av kviser, fet hud og hudormer. Til tross for den sterke effekten på akne irriterer den ikke selv sensitiv og allergisk hud, slik at den kan brukes i den daglige hudpleierutinen.

 • Aktivt kull forbedrer tilstanden til hodebunnen og håret
  Kull renser hodebunnen og håret grundig. Det fjerner talg og urenheter, og gir samtidig friskhet og volum som gjør håret luftig. Det er også aktivt i behandlingen av flass og for mye olje i håret.
 • Aktivt kull som hjemmelaget tannbleking
  Aktivt kull kan brukes som tannbleking hjemme, det fjerner forurensning på emaljen samtidig som det ikke skader den. Effektene etter bleking med aktivt kull kan sees etter første bruk.

Aktivt kull – kosmetisk bruk

For å tilberede hjemmelagede produkter basert på aktivt kull er det best å skjære opp kapslene og helle ut pulveret inni dem. Det er mye vanskeligere å bruke kull fra tabletter; de må knuses grundig i en morter eller blender til de blir til et fint pulver.

Husk at når du bruker skjønnhetsbehandlinger med aktivt kull kan resultatet bli at alt rundt deg blir skittent. Heldigvis kan kull lett fjernes fra de fleste overflater.

 • Ansikts- og kroppsskrubb basert på aktivt kull
  For å tilberede denne skrubben kan du blande 10 porsjoner pulver med fire spiseskjeer olivenolje og en teskje honning. Den resulterende ansikts- og kroppsskrubben vil rense huden for urenheter, jevne ut hudfargen og fjerne døde hudceller. Bruk den én gang i uken, for eksempel i dusjen.
 • Aktivt kull for fett hår
  Ha pulveret fra en kapsel i sjampoen din og vask håret med dette to ganger i uken. Resultatet vil være rent, friskt og voluminøst hår. Dessverre kan det også gjøre at håret føles tørt, så sørg for å følge opp med en fuktighetsgivende balsam.
 • Hvitgjørende tannkrem basert på aktivt kull
  For å lage dette kan du blande pulveret fra tre tabletter eller kapsler med en teskje kokosolje. Takket være tilsetningen av olje vil pastaen bli lettere å smøre ut og ha blekende og antiseptiske egenskaper. Bruk blandingen til å pusse tennene grundig tre ganger i uken i 2-3 minutter til du oppnår ønsket blekningseffekt. Senere bruker du denne blandingen en gang i uken for å opprettholde effekten.

Hvor kan du kjøpe aktivt kull?

Aktivt kull finnes tilgjengelig på ethvert apotek i form av tabletter eller kapsler med pulver. En pakke koster ikke mer enn en stor sjokolade, så vi kan oppsummere med at aktivt kull ikke bare er allsidig, naturlig og trygt, men også billig. På kosmetikkmarkedet kan det hovedsakelig finnes som en komponent i anti-bakteriell hudpleie og hudpleie mot akne, som for eksempel ansiktsmasker, ansiktsrens, skrubber og såper. I tillegg brukes det også i noen sjampoer og tannkremer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *