Hva bør du bruke mot kviser for voksne? Hjemmelagde metoder og den beste kosmetikken

Akne er et plagsomt problem som rammer mange voksne. Hvordan takle det? Det finnes hundrevis av hjemmelagde metoder og anbefalt kosmetikk, og det er verdt å velge de som virkelig er effektive. Oppdag hva du bør bruke mot kviser.

Før vi begynner å lete etter den rette behandlingsmetoden mot akne, må vi tenke på hvor den kommer fra. Årsakene kan være forskjellige for alle. Mange faktorer kan påvirke hudens tilstand, og det er derfor akne er så vanskelig å bekjempe. Det kan faktisk være mulig at flere tiltak må tas, som for eksempel å endre skjønnhetsrutine, redusere stress, lære å rense huden på riktig måte, etc.

Akne som rammer voksne – årsaker

  1. Stress – i stressede situasjoner øker produksjonen av talg, og dermed skapes det ideelle miljøet for utvikling av bakterier. En av de uønskede effektene av dette er at det oppstår kviser;
  2. Feil kosthold – akne hos voksne er veldig ofte et resultat av å spise mat med høy glykemisk indeks (sukker, øl, hvit ris, pasta, drikkevarer med sukker), samt prosessert mat med mye konserveringsmidler og fet mat som hurtigmat;
  3. Dårlig pleie – den tredje grunnen til akne kan være feil valg av hudpleieprodukter. Dette kan forårsake at porene tettes, hindre at huden eksfolieres skikkelig og skape grobunn for bakterier, spesielt hvis hudpleien er for tung, irriterer huden, hvis produktene brukes for mye eller ikke vaskes skikkelig av.

Hva er spesielt med akne hos voksne?

Man har kun nylig oppdaget hvordan voksen akne skiller seg fra akne hos tenåringer. Grunnen er at voksen hud er helt annerledes enn den hos ungdommer, den går gjennom andre endringer og problemene som kan oppstå er varierte. Hvordan skiller akne hos voksne seg fra det som tenåringer sliter med? Selv om det utseendemessig kan se likt ut er det mange forskjeller. Voksen akne:

  • er sjelden forårsaket av hormonelle forandringer,
  • avtar ikke etter en viss tid / i en viss alder,
  • påvirker hovedsakelig kvinner,
  • oppstår hovedsakelig på kjeven, haken og rundt munnen,
  • er i form av permanente inflammatoriske forandringer,
  • er motstandsdyktig mot standard hudpleie mot kviser.

Hva kan voksne bruke mot akne?

Det siste punktet i listen ovenfor er veldig viktig. Hvis du er langt forbi tenårene og du fremdeles ikke blir kvitt kvisene, er det på tide å endre måten du tar vare på huden på. I en viss alder slutter den vanlige hudpleien mot kviser som er tilgjengelig i apotek å fungere. Hvis det er andre årsaker til aknen, trenger den annerledes behandling. Det finnes to alternativer: hjemmelaget pleie mot kviser eller spesialisert kosmetikk og behandling.

Tid for endring!

Når du begynner kan det kan være verdt å endre tilnærmingen din til hudpleie og se nærmere på hvilke ingredienser du faktisk bruker på huden din. Sannsynligheten for forekomst av kviser vil avta med et variert kosthold rikt på mikro- og makroelementer. Det er lurt å unngå stressende situasjoner og beskytte huden mot de negative effektene av miljøforurensning som smog. Regelmessig rensing og peeling av døde hudceller er også veldig viktig.

Voksen akne – hva bør jeg bruke?

• Enzympeeling

I noen kilder finnes det informasjon som fraråder personer med akne å bruke skrubber fordi betennelsen kan spres til ytterligere hudområder. Det er feil! Eksfoliering av overhuden er viktig fordi det er de døde hudcellene som er grobunn for bakterier som forårsaker akne hos voksne. Men, dersom du bestemmer deg for å bruke en peeling er det viktig at du kun bruker enzympeeling, da disse ikke er så røffe for huden samtidig som de renser huden mye bedre.

• Medisiner mot akne

Behandling av akne hos voksne ligner på den for ungdom. I disse tilfellene vil legene nesten umiddelbart gå videre til generell behandling med antibiotika eller hormoner. Dersom du er redd for at bruk av sterkt eksfolierende produkter skal tørke ut og irritere huden, er medisiner mot akne en flott løsning. De jobber fra innsiden og bekjemper effektivt kviser innenfra. Viktig! Riktig behandling mot akne må skrives ut av en dermatolog.

• Azelainsyre

Et flott middel mot kviser er den etter hvert populære azelainsyren. Dette produktet finnes tilgjengelig på apotek uten resept, både i form av kremer eller geleer. Hvorfor bør man bruke azelainsyre mot kviser hos voksne? Fordi det er en naturlig syre som har betennelsesdempende, bakteriedrepende og anti-seboreiske egenskaper, dvs. at den behandler alle symptomene på akne. Den virker heller ikke irriterende på huden.

Hjemmelagde midler mot akne

I stedet for medisiner og kosmetikk, kan du også behandle kviser med hjemmelagde metoder. Her er noen velprøvde metoder mot akne som også kan brukes av voksne.

• Gjær

Gjær kan brukes på flere måter: i form av drikke, som et bad eller en maske. Man kan bruke gjær til å behandle kviser fordi det regulerer utskillelsen av talg og reduserer antall hudormer. Hell varmt vann over en pakke med fersk bakegjær, bland med melk, tilsett olje eller urter (etter ønske) og påfør deretter blandingen på huden som en maske. Alternativt kan du prøve ut gjærbehandlingen ved å drikke den. Fortsett behandlingen i omtrent en uke og følg med på resultatene. Sørg for at blandingen er avkjølt før du drikker den.

• Åkerstemorsblomst

Det finnes også ulike urter man kan bruke mot kviser. Den mest populære er åkerstemorsblomst, som påvirker tilstanden til huden på en positiv måte samtidig som den minimerer akne. Åkerstemorsblomst reduserer talgproduksjonen, renser kroppen for giftstoffer og regulerer prosesser i huden. Det holder å drikke urtete fra stemorsblomsten regelmessig (opptil 2-3 ganger om dagen), og du vil bli kvitt kvisene i løpet av noen uker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *