Hårpleie med bjørkesevje. Egenskaper, Fordeler & Effekter

Det har blitt brukt så langt tilbake som vi kan huske, gir utrolige effekter og er helt naturlig. Hva er det? Sevje fra bjørketrær. Det er fantastisk til pleie av hår og hodebunn. Sjekk ut egenskapene, hvordan det virker, og hva som er fordelene med å inkludere bjørkesevje i din skjønnhetspleie.

Hva er bjørkesevje?

Bjørkesevje brukes til hudpleie og hårpleie både som ansiktstoner, til å skylle håret med, eller som krem til hodebunnen. Bjørkesevje, også kalt bjørkesaft, er en blanding av sevje fra bjørk og etylalkohol. Dette er et produkt som produseres industrielt, men også kan produseres hjemme. På grunn av alkoholinnholdet er det ikke mulig å drikke produktet. Det er dog mulig å drikke bjørkesevje i seg selv, da det inneholder ekstrakter av alle næringsstoffene som fraktes fra røttene til blader og knopper på treet.

Bjørkesevje – kosmetisk bruk

Fordi produktet inneholder alkohol er det lurt å følge med på om huden blir tørr under behandlingen. Dersom dette skjer bør du slutte å bruke produktet. Hvordan bruke bjørkesaft? Du kan bruke den på hodebunnen og huden i ansiktet for å bekjempe pigmentflekker. La produktet ligge på huden i noen timer eller over natten. Bjørkesaft er meget billig; en flaske bør vare i rundt en måned. Dersom du skulle ønske det kan du også kjøpe kosmetikk som inneholder bjørkesevje.

Bjørkesevje for hud og hår

Bjørkesevje er fantastisk for både hud og hår. Det øker hårveksten, styrker hårrøttene, samt at det bidrar til å eliminere flass og for mye olje. Dette er mulig takket være innholdet av vitamin B. Bjørkesevje inneholder også salisylsyre som øker hudens friskhet og regulerer talgkjertlene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *