Hva er en beauty blender og hvordan brukes den?

En Beauty Blender er en svamp som brukes til å påføre flytende sminke. Tåreformen lar deg påføre produkt praktisk og jevnt over hele ansiktet. Hvor kommer Beauty Blenderen fra, og hva er egenskapene, bruksområdet og typene? Hvordan bruker og vasker man den, og hvordan velger man originalen?

Beauty Blender – hva er det og hvor kommer den fra?

Beauty Blenderen ble oppfunnet og patentert av stylisten Rea Ann i Hollywood i 2002. Den rosa, tåreformede svampen designet for påføring av sminke ble raskt en hit. Nå for tiden brukes den ikke bare av berømte stylister, men også av kvinner over hele verden. Beauty Blenderen kan gjenkjennes på den unike tåreformen. Siden den ikke har noen skarpe kanter, gjør den det lettere å påføre sminke jevnt. Som et resultat er det ingen streker, misfarginger eller flekker, og fine rynker er mindre synlige.

Beauty Blender – egenskaper og bruk

En Beauty Blender er en myk og elastisk porøs svamp. Takket være strukturen som minner om en bikake, holder den effektivt på vann. Hvis den blir våt før bruk absorberer den bare minimalt med produkt. Beauty Blenderen inneholder ikke lateks og er duftfri og hypoallergensk. Den må vaskes regelmessig.

Oopprinnelig var Beauty Blenderen bare ment å fungere som en svamp for å påføre foundation. Men over tid har bruksområdet utvidet seg, og nå inkluderer det påføring av kremrouge, concealer og til og med ansiktskrem.

Beauty Blender – typer

Den opprinnelige Beauty Blenderen måler 5,5 x 3,5 cm, veier 4 g og har rosa farge. Med tiden begynte svampene å dukke opp i mange andre størrelser, fasonger, farger og hensikt. Nå for tiden er kosmetikkmarkedet rikt på forskjellige typer, her er de:

  • Beauty Blusher – en mindre versjon av Beauty Blenderen ment for påføring av rouge i form av krem eller pudder. Den grå fargen gjør det lettere å matche og blande nyansene.
  • Beauty Blender micro og mini – en miniatyr Beauty Blender fordeler kosmetikkprodukter med enda større presisjon, spesielt i slike deler av ansiktet som øyekroken, øyelokkene eller rundt nesen. Den tillater mer nøyaktig konturering og lysning av de forskjellige delene av ansiktet.
  • Hvit Beauty Blender brukes til å påføre fargeløse preparater som kremer og serum.
  • Svart Beauty Blender er designet for å påføre selvbruning.
  • Blotterazzi-svampen er ment å samle opp overflødig talg. Den frisker opp sminken og ødelegger den ikke. Fordelen over trekkpapir er at den fester seg til huden med hele overflaten sin, noe som gjør at den absorberer talg jevnt og ikke gnir av sminken, mens sistnevnte bare samler den opp fra steder hvor de presses inn.

Beauty Blender – hvordan brukes den?

For å bruke en Beauty Blender må du fukte den med rennende vann og klemme ut det overflødige vannet med et tørkepapir. Så fort svampen er klar tar du den ned i sminkeproduktet og overfører det til ansiktet. Press den forsiktig men bestemt mot ansiktet og fortsett å klappe den rundt. Ikke gni svampen over ansiktet, bare trykk den for skånsomt å presse sminken inn i huden for feilfri finish. Den brede delen av applikatoren passer for større områder, som pannen og kinnene, mens den spisse enden lar deg påføre sminke i mindre områder, for eksempel rundt øynene og nesen.

Hvordan finne den originale Beauty Blenderen?

Hver gang et produkt blir en populær hit, vokser antallet forfalskninger som imiterer det. Det samme gjelder Beauty Blenderen. Dessverre blir det stadig vanskeligere å avgjøre om et produkt er ekte på grunn av misledende og falsk informasjon på pakken til de fleste applikatorene. Selv om vi er utsatt for trusselen om å kjøpe et uekte produkt overalt, virker det som at netthandel er den mest risikable løsningen. Det du bør ta med i betraktningen i slike tilfeller er den overraskende lave prisen, selv om det også kan være misledende: produsentene hever prisen på de falske kopiene for at ikke potensielle kunder skal bli skremt bort fra å kjøpe fra dem. Den originale Beauty Blenderen er ekstremt myk, har færre porer enn forfalskningene, og absorberer vann lettere, og som et resultat øker den størrelsen og blir mer motstandsdyktig. I tillegg er det umulig å sette den på høykant på grunn av den avrundede fasongen.

Hvordan vaske en Beauty Blender?

Beauty Blenderen må vaskes før hver bruk eller etter hver påføring: Produsenten garanterer at dette hjelper å holde den i perfekt stand i opptil 4 måneder! Det er verdt å vaske den med såpen og den spesielle væsken som er beregnet på dette, men du kan også bruke vanlig såpe eller sjampo. Så fort den er renset grundig, legger du den til side så den kan lufttørke – sørg for at stedet er luftig, ikke er nær noen ovn og fri for fuktighet og sollys. Det å ikke oppfylle disse betingelsene påvirker holdbarheten til produktet negativt.

Beauty Blenderen mister litt av sin intense farge for hver bruk. Dette er et naturlig fenomen som ikke er grunnlag for å klage.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *