Ode til diskresjon: naturlig sminke som fremhever skjønnheten din

Det finnes dager da du ikke føler for å tynge ned ansiktet med for mange sminkeprodukter. Faktisk ønsker du å se ut som om du ikke har noe sminke på i det hele tatt. Så ser du disse små skjønnhetsfeilene… hud som ser usunt skinnende ut… mørke ringer under øynene… Det viser seg at du ikke trenger full sminke eller mange fargeprodukter for å se strålende, frisk og enestående ut. Noen få enkle moves og lure triks er nok til å fremheve skjønnheten din og gi deg en helt naturlig look. Hvordan? Velkommen til diskresjonens land.

Sminke som ikke eksisterer

Hemmeligheten til diskré sminke ligger i å perfekt kamuflere alle skjønnhetsfeil og fremheve hudens skjønnhet, og samtidig holde sminken nesten usynlig. Hvis du ikke liker en modig look er såkalt «no make-up make-up» noe for deg.

Det er ekstremt lett å påføre og enda bedre – tar kort tid. Du trenger ikke mange produkter; hemmeligheten ligger i riktig valg. Hvordan påføre sminke som ser ut som om den ikke er der?

Hva trenger du for å påføre no make-up make-up?

  1. Flytende concealer
  2. Sminkeprimer
  3. BB eller CC cream (du kan gi avkall på dette hvis du ikke vil ha foundation-aktige produkter)
  4. Øyenbrynsmaskara
  5. Vippemaskara
  6. Transparent, løst pudder (bambus, ris eller mineral)
  7. Diskré rouge

Naturlig no make-up make-up steg for steg

1. Rens ansiktet med gelé, skum eller rensevann, tørk av det med en toner som respekterer din hudtype.

2. Påfør sminkeprimer på ansiktshuden. Hvis huden din lett blir fet bør du velge en mattgjørende base. Hvis den er tørr eller sliten bør du bruke lysnende primer. Du må være forsiktig så du ikke påfører for mye, for produktet legger seg i små rynker i huden og skaper en unaturlig effekt. En dråpe på størrelse med en ert er nok til å dekke hele ansiktet. Klapp primeren nøye på med fingertuppene.

3. Hvis du vanligvis har problemer med mørke ringer under øynene eller hovne øyne bør du velge en concealer under øynene. Fordi sminken skal være diskré er concealerens konsistens nøkkelen til suksess: den bør være glatt, litt vannaktig og ideelt tilpasset til hudtonen. Flytende concealere er laget for dette. Glatt ut concealeren over huden under øynene og klapp den inn med fingertuppene for en sømløs effekt.

4. Hvis huden din har mange skjønnhetsfeil, pigmentflekker, kviser eller åpne porer kan du prøve en BB eller CC cream som gir frisk hudfarge, kamuflerer skjønnhetsfeil og holder huden sunn. Mange kvinner påfører slike produkter bare til ‘strategiske’ deler av ansiktet, som nese, panne og hake.

5. For en satengaktig, matt, frisk og sømløs hudtone – bruk et løst pudder. Transparente, hvite pudder som bambus- eller rispudder passer flott til no make-up make-up. Hvis du liker høykvalitetsprodukter kan du velge et mineralpudder som maskerer og mattgjør, og sikrer hudpleie av høyeste kvalitet.

6. Øyenbryn utgjør en ramme for ansiktet ditt, så fremhev dem forsiktig. Du trenger ikke å definere dem med en blyant eller pomade hvis du ikke føler for det eller du mangler tid. Ett strøk av brynmaskara i passende farge er nok. På denne måten gir du ansiktet ditt karakter og liver opp øynene dine. Hvis du påfører for mye brynmaskara kan du ta det overflødige av med en ren øyenbrynskam.

7. Påfør maskara – hvis du har lys hud og hår – prøv en brun maskara, dette gir deg en svært delikat, diskré effekt. Kvinner med mørkt hår, vipper og bryn bør velge en svart maskara – helst en som separerer og styler vippene og gir et fint, naturlig resultat. Maskara med silikonkoster er laget for dette med sine riktig formet og fordelt bust.

8. For å få ansiktet til å se friskt ut og unngå en nedtynget effekt etter å ha påført løst pudder – klapp forsiktig litt rouge på kinnene, noe som gir deg en ungdommelig og uthvilt look.

Hvis du føler for det kan du bruke en lipgloss i nøytral farge. Men en vanlig, beskyttende leppepomade er ideell for no make-up make-up. Denne type sminke passer for varme sommerdager. Ansiktet ditt holder seg friskt, og foundationen drypper ikke av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *