Tips for å holde neglene manikyrert

Å holde neglene godt manikyrert er viktig for å opprettholde et ryddig og attraktivt utseende. Her er noen tips for å hjelpe deg med å vedlikeholde dine manikyrerte negler.

1. Bruk kvalitetsprodukter

Den første tingen du skal tenke på når det gjelder neglepleie er produkter av høy kvalitet. Invester i god kvalitets neglelakk og pleieprodukter. Disse vil være mer effektive og mer skånsomme mot neglene dine, så lenge du bruker dem riktig. Husk at billige produkter ofte kan inneholde skadelige ingredienser

2. Hold hendene og neglene rene

Før du påfører neglelakk, sørg for at hendene og neglene dine er helt rene. Vanlig håndvask og bruk av hånddesinfeksjonsmiddel kan hjelpe deg med å oppnå dette. Sørg også for å rense under neglene for å fjerne smuss og bakterier.

3. Hold neglene trimmet

Regelmessig trimming av neglene kan hjelpe til med å forhindre negleskader inkludert fliser og splinter. Ikke klipp neglene for korte da dette kan føre til smertefulle inngrodde negler. Ved å holde neglene trimmet og i god form, vil du også forhindre flagging og sprekking av neglelakken.

4. Bruk basecoat

Base coat er din første forsvarslinje mot flisete neglelakk. I tillegg beskytter det også neglene dine mot sterke farger som kan misfarge dem. En god base coat vil også hjelpe din manikyr å vare lenger.

5. Bruk top coat

En top coat gir din manikyr en høyglanset finish og ekstra beskyttelse mot flaking. Den vil bidra til å forsegle fargen og forlenge levetiden til manikyren din.

6. Bruk neglelakkfjerner sparingly

Neglelakkfjerner kan være veldig tørr på neglene og huden, så det er best å bruke så lite som mulig. Hvis du trenger å fjerne manikyren din, prøv å begrense bruken av neglelakkfjerner bare til negleplatene.

7. Bruk en neglebørste

En neglebørste kan hjelpe til med å fjerne hardnakket smuss og flakende hud. Vær skånsom når du bruker børsten for ikke å skade neglene eller huden rundt dem.

8. Hold huden rundt neglene fuktet

Bruk en emollient rik håndkrem eller kutikula olje for å holde huden rundt neglene fuktet. Dette vil hjelpe med å forhindre inngrodd negler og kutikulaer avskalling.

9. Unngå sterke neglelakker

Noen neglelakker inneholder sterke kjemikalier som kan skade neglene. Prøv å velge neglelakker uten sterke kjemikalier som toluen, fomaldehyd og dibutylftalat.

10. Gi neglene dine en pause

Hvis neglene dine blir sprø eller svake, bør du gi dem en pause fra manikyren. Påføring og fjerning av neglelakk kan være veldig tøff på negleplatene, så ta en manikyrferie hver gang på en stund for å la neglene gjenopprette sin naturlige styrke.

Mens disse tipsene kanskje ikke garanterer en perfekt manikyr hver gang, kan de hjelpe deg med å holde neglene dine sunne og vakre. Husk, det viktigste er å være tålmodig og å gi neglene dine riktig pleie og oppmerksomhet de trenger.